sâmbătă, 23 martie 2013

branzoaicele bunicii


Plamadim maiaua din drojdie, putin apa calduta si un praf de sare. Lasam sa se odihneasca cateva minute, apoi adaugam restul de apa si framantam cu drag si spor aluatul. Lasam din nou la dospit vreme de juma de ceas. Intre timp pregatim branza, adaugam oua, cele doua linguri de zahar, un praf de sare si esenta de lamaie, amestecam bine si dam deoparte.

De indata ce aluatul este dospit trecem la croit de branzoicute: intindem bine o bucata din aluat si taiem bucati de diferite marimi. Punem intr-o parte a fiecarei bucati de aluat branza, impaturim si presam pe margine cu degetele. Incingem intr-o tava cateva linguri mari de untura si prajim rand pe rand branzoicutele.

Pudram cu zahar vanilinat in momentul servirii.

Ca sa gatesti branzoaicele bunicii vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente :
* 1/2 cub de drojdie
* 2 linguri smantana
* 1 cana cu apa calduta
* faina cat cuprinde
* 400 grame branza dulce
* 2 oua
* esenta de lamaie
* 2 linguri de zahar
* untura pentru prajit
* zahar vanilinat pentru servire
* sare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu