luni, 25 martie 2013

prajitura carpati


Ca sa gatesti prajitura carpati trebuie sa procedezi in felul urmator : Freci galbenusurile cu zaharul pana se topeste si adaugi albusurile batute spuma dupa care adaugi uleiul,laptele,praful de copt si esenta.Dupa ce ai facut toate acestea trebuie sa adaugi faina pana cand aluatul este potrivit.
Aluatul se va lua si se va imparti in cate parti doriti care se vor coace pe dosul tavii pe care va trebui sa adaugati faina.

Din litrul de lapte se opreste o cana in care desfacem faina.
Zaharul se caramelizeaza,dupa care se adauga restul de lapte si se amesteca pana cand se dizolva caramelul.Cand tot zaharul s-a topit adaugam faina desfacuta in lapte si lasam sa fiarba la foc mic 10 min.
Cand se raceste se adauga esenta si se incorporeaza in margarina frecata spuma si se mai lasa 15 min in frigider.
Se asambleaza o foaie,un strat de crema si se da la frigider cel putin 3 ore(de preferat chiar mai mult).
Pastrati cateva linguri de crema pt decor! Taiem prajitura in dreptunghiuri cu laturile de 5 respectiv 10 cm.Fiecare dreptunghi se taie pe diagonala rezultand 2 triunghiuri care se lipesc pe latime cu putina crema.
Se toarna glazura de ciocolata si se orneaza cu frisca
Ingrediente foi:
-5 oua
-300 g zahar
-200 ml ulei
-400 ml lapte
-1 plic praf de copt stins intr-o lingura de otet
-1 fiola esenta de rom
-faina cat cuprinde

Ingrediente crema
-750 g zahar
-1 l lapte
-1 fiola esenta vanilie
-13 linguri faina
-1 1/2 pachete margarina

Glazura
-300 g glazura de ciocolata
-200 ml frisca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu